Міністр юстиції Грузії розповіла, коли очікує від Києва екстрадиції Саакашвілі

Міністр юстиції Грузії розповіла, коли очікує від Києва екстрадиції Саакашвілі
Михайло Саакашвілі

Глава мін’юсту Грузії очікує екстрадиції Саакашвілі, але вважає, що він політично нікому не цікавий в Грузії

Міністр юстиції Грузії Тея Цулукіані заявляє, що екс-президент Михайло Саакашвілі з політичної точки зору нікому не цікавий на батьківщині і питання його екстрадиції є правовим і слідчо-прокурорським процесом.

В ефірі грузинської телекомпанії «Імеді» в неділю міністр висловила надію, що Київ зможе почати процес екстрадиції Саакашвілі, як тільки він повернеться в Україну.

«Це правовий і слідчо-прокурорський процес. Ми почули з української сторони різні заяви, але правда одна - грузинська сторона свого часу вимагала видачі тоді ще громадянина Грузії Михайла Саакашвілі за чотирма кримінальними справами, серед яких побиття депутата парламенту Валерія Гелашвілі, розтрата 9 мільйонів ларі (понад 3,7 млн доларів), справа листопада (розгін мирного мітингу в листопаді 2007 року) і справу розгрому телекомпанії «Імеді», - сказала Цулукіані, зазначивши, що у цих справах грузинська сторона зажадала від Києва екстрадиції Саакашвілі ще в 2014 і 2015 роках.

«Ми повинні розуміти одне, що коли вимагаєш екстрадиції, держава, до якого звертаєшся, або задовольнить цю вимогу чи ні. Українська сторона тоді в квітні 2015 року відповіла, що - ми не можемо видати Михайла Саакашвілі, тому що нам здається, що це переслідування не є тільки лише правовим. Мабуть, сьогодні вони змінили позицію. Як тільки Саакашвілі повернеться в Україну, Київ зможе почати процес екстрадиції», - сказала міністр.

При цьому Цулукіані вважає, що Саакашвілі політично нікому не цікавий в Грузії.

Як відомо, у середу, 26 липня, народний депутат від Радикальної партії Олега Ляшка Ігор Мосійчук заявив, що екс-главу Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Пізніше у Державній міграційній службі України підтвердили, що Саакашвілі позбавили українського громадянства.

У четвер, 27 липня, на Майдані Незалежності в Києві відбулася акція, спрямована на підтримку Саакашвілі. На неї прийшли близько 200 людей.

Нардеп від БПП Мустафа Найєм натомість запевняє, що український паспорт Саакашвілі все ще дійсний.

29 липня ввечері Саакашвілі заявив, що підпис у копії анкети на отримання українського громадянства належить не йому. Документ раніше оприлюднив нардеп Володимир Ар’єв.

Читайте також матеріал «Главкома» Грузинський політолог Рамаз Сакварелідзе: Україна дуже обережно вчинила з Саакашвілі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: