Міністр юстиції заявив, що усі 22 реєстри міністерства стали власністю держави

Міністр юстиції заявив, що усі 22 реєстри міністерства стали власністю держави

На всі 22 реєстри міністерство має необхідні документи права власності

На всі 22 реєстри міністерство юстиції України має необхідні документи права власності, відтак гроші приватним компаніям більше не сплачуються.

Про це заявив міністр юстиції України Павло Петренко в ефірі програми «HARD з Влащенко».

«Починаючи із 2014 року, коли я зайшов у офіс міністерства юстиції, я прийняв рішення не платити жодних незаконних виплат приватним компанія, яким раніше сплачували ці кошти, відтак жодних виплат їм зараз не здійснюється. І сьогодні державі Україна належить 22 реєстри і програмне забезпечення в особі міністерства юстиції України», – наголосив Павло Петренко

Він також переконав, що на всі 22 реєстри міністерство має необхідні документи права власності.

«Донедавна ще цього не було, і це була велика корупційна схема, на якій заробляли сотні мільйонів гривень на рік. Я не маю права розповідати про закриті відомості щодо захисту реєстрів, але здійснюють усі потрібні заходи безпеки, зокрема і щодо баз даних», – запевнив міністр.

На запитання ведучої щодо незаконного доступу та оборудок у реєстрах урядовець зазначив, що наразі не встановлено жодного несанкціонованого доступу третіх осіб до реєстрів відомства.

«Однак є встановлені факти, коли так звані чорні реєстратори та нотаріуси, фактично йдучи на злочин, через свій особистий ключ до реєстру, вчиняли незаконні реєстраційні дії. Таких фактів було встановлено декілька десятків, і зараз вони розслідуються органами правопорядку», – пояснив Петренко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: