Міноборони України та Пентагон підписали угоду про співробітництво

Міноборони України та Пентагон підписали угоду про співробітництво

Вперше документ підписано на п'ятирічний період

Сьогодні, 8 вересня, у Лондоні глави оборонних відомств України та США підписали «Концепцію розвитку партнерства між Міністерством оборони України та Міністерством оборони Сполучених Штатів Америки на п’ятирічний період». Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.
«Це вперше в історії ми підписали документ про співробітництво на такий тривалий період, - зазначив міністр оборони України Степан Полторак. - Цей документ спрямований на підтримку оборонної реформи України та дасть змогу реалізовувати програми двостороннього співробітництва, передачі військової техніки, матеріально-технічних засобів, надання послуг та підготовки особового складу.
У рамках «Концепції розвитку партнерства» співробітництво передбачає чотири головні напрями зусиль. Зокрема йдеться про зміцнення обороноздатності України, реалізацію оборонної реформи з метою створення сучасних Збройних Сил.
Також підписана Концепція передбачає удосконалення процесів оборонного планування заснованого на спроможностях та управління оборонними ресурсами з метою формування, підготовки, розвитку та забезпечення військ. Ще одним напрямком є покращення співробітництва в галузі оборонних технологій та підтримка інтеграції оборонного сектору.
«Це нова сторінка в історії україно-американських відносин і писати її ми будемо разом», — підкреслив міністр оборони США Ештон Картер.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: