Міноборони збільшить кількість війська на півдні Одеської області

Міноборони збільшить кількість війська на півдні Одеської області
Степан Полторак відвідав Одещину

Для військових потрібно створити інфраструктуру і матеріально-технічну базу, - зазначив Полторак

Міністерство оборони вивчає можливість збільшення чисельності угруповання військ на півдні Одеської області. Про це міністр оборони Степан Полторак заявив сьогодні, 23 червня, під час робочої поїздки до Одеського гарнізону.

«Ми вивчаємо можливості розширення чисельності угруповання військ на півдні Одеської області», - заявив Полторак.

За його словами, попереднім військово-політичним керівництвом ухвалювалися рішення, в результаті яких військових частин у цьому регіоні практично не залишилося.

«У наших планах - збільшити це угруповання, створити інфраструктуру і необхідну матеріально-технічну базу. Уже сьогодні у нас є військова частина в Болграді, сформовані військові частини в Сараті, буде розгорнута військова комендатура в Арцизі», - сказав міністр.

Він зазначив, що розвиток регіону відбувається там, де є армія. Але, перш за все, армія - запорука безпеки і територіальної цілісності країни.

В рамках робочої поїздки до Одеської гарнізон міністр оборони побував на військовому аеродромі в Болграді, де заслухав доповідь командувача ПДВ Михайла Забродського про стан об'єкта і обговорив можливості його відновлення.

Глава оборонного відомства оглянув земельну ділянку, територію аеродрому, технічний стан злітно-посадкової смуги, будівлі та приміщення забезпечення функціонування аеродрому, а також розташування 88-го окремого десантно-штурмового батальйону 79-ї окремої десантно-штурмової бригади ПДВ.

Полторак ухвалив рішення відправити експертну групу для вивчення потреб і визначення першочергових завдань, які необхідно виконати.

«Після завершення робочого візиту буде ухвалено відповідні рішення та забезпечено їх виконання. Цей підрозділ розширюється, а тому, перш за все, ми маємо працювати над забезпеченням умов для його функціонування. Йдеться про відновлення інфраструктури та вирішення житлового питання військовослужбовців. Ухвалив рішення про поетапне виділення необхідних коштів», - сказав Полторак.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: