Міносвіти планує з вересня зменшити навантаження на школярів

Міносвіти планує з вересня зменшити навантаження на школярів

Планується зменшити кількість завдань і збільшити час відпочинку для дітей

Міністерство освіти і науки з 1 вересня планує зменшити кількість завдань і збільшити час відпочинку для дітей. Про це повідомила міністр освіти і науки, представник «Народного фронту» Лілія Гриневич у програмі «Сніданок з 1+1».
Вона наголосила, що у процесі оновлення української школи головним питанням є оновлення змісту освіти. «Зараз зміст освіти страшенно перевантажений зайвою інформацією, не відповідає віковим особливостям дітей, і найголовніше – багато цих знань зовсім непотрібні в житті. Натомість те, що потрібно, не вивчається», - пояснила міністр.
Гриневич зазначила, що особливо гостро це питання наразі постало в початковій школі.
«І тому ми оголосили інтерактивне розвантаження програм. Ми вперше на платформі ed-era.com викладемо з наступного тижня програми початкової школи і всі зможуть бачити їх та інтерактивно дописувати, які у них є зауваження», - розповіла міністр.
Вона пояснила, що повний перегляд стандартів освіти – досить тривалий процес, але вже найближчим часом Міносвіти планує вилучити з навчальних програм і підручників зайву інформацію.
«Я прихильниця того, щоб виконання домашнього завдання не призводило до психологічних травм у дітей. Кожен з батьків знайомий із ситуацією, коли доводиться виривати сторінку з зошита і переписувати ще раз, тому що ви щось закреслюєте, виправляєте. Наша ідея доволі проста - дозволити вчителям у молодшій школі працювати з дітьми олівцем», - зазначила Гриневич.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: