Минулого року російські хакери пошкодили системи 39 штатів США - ЗМІ

Минулого року російські хакери пошкодили системи 39 штатів США - ЗМІ
Хакер

Хакерам вдалося отримати доступ до комп'ютерних систем штатів, але вони не стали намагатися фальсифікувати підсумки голосування

Російським хакерам вдалося отримати доступ до комп'ютерних систем 39 американських штатів улітку та восени минулого року. Про це повідомляє у вівторок агентство Bloomberg з посиланням на джерела, знайомі з розслідуванням «справи про Росію».

За інформацією агентства, влітку і восени 2016 року хакерам вдалося отримати доступ до програмного забезпечення, розробленого для роботи співробітників виборчих дільниць в день голосування, а мінімум в одному штаті - доступ до фінансової бази даних.

Крім того, слідчі мають докази того, що хакери безуспішно намагалися змінити або вилучити дані щодо голосування в штаті Іллінойс після того, як отримали доступ до баз даних, в яких зберігалася персональна інформація виборців.

«Загалом російські хакери пошкодили системи 39 штатів», - цитує агентство джерело, безпосередньо ознайомлене з перебігом розслідування справи про можливе втручання Росії в американські вибори 2016 року.

Агентство зазначає, що адміністрація тодішнього президента США Барака Обами була настільки стурбована такою кількістю і якістю хакерських атак, що повідомила Москві про своє занепокоєння з цієї теми. За інформацією джерел видання, Вашингтон запропонував надати Москві документи, що доводять факт втручання хакерів, і попередив, що ситуація може перетворитися на конфлікт.

Незважаючи на те, що хакерам вдалося отримати доступ до комп'ютерних систем штатів, підкреслює Bloomberg, вони не стали намагатися фальсифікувати підсумки голосування. Агентство наводить два пояснення: або попередження Білого дому вплинуло, або, як вважає джерело агентства, за кілька місяців атак російським хакерам так і не вдалося дістатися безпосередньо систем обліку голосів.

Наразі в США триває розслідування можливої спроби втручання Росії у вибори 2016 року. Ним керує колишній директор ФБР Роберт Мюллер, якого Мін'юст США призначив спеціальним прокурором.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: