Мінюст США затребував дані про роботу Манафорта на Януковича

Мінюст США затребував дані про роботу Манафорта на Януковича
Пол Манафорт

Поки що невідомо, чи є запит Мін'юсту частиною розслідування спецпрокурора Мюллера щодо втручання РФ у президентські вибори в США

Міністерство юстиції США звернулося до юридичної компанії, заснованої колишнім радником екс-президента України Януковича Полом Манафортом, з офіційним запитом на вилучення документів щодо роботи Манафорта на іноземний уряд та отримання оплати за цю діяльність. Про це повідомило американське центральне видання The New York Times. 

«Міністерство юстиції, за словами двох людей, безпосередньо обізнаних у ситуації, нещодавно звернулося до фірми Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom (створеної п'ять років тому Манафортом. – Ред.) за інформацією й документами, пов'язаними з її роботою від імені уряду Януковича», - йдеться в публікації.

Мін'юст звернувся із запитом в той час, коли діяльність Манафорта та його робота на Партію регіонів Януковича, російських і українських олігархів, а також отримання ним оплати за це стали предметом розслідування на чолі зі спецпрокурором Робертом Мюллером щодо втручання РФ у президентські вибори в США. Водночас поки що невідомо, чи є запит Мін'юсту частиною розслідування Мюллера, проте цей інтерес з боку прокурорів є однією з ознак широкого характеру розслідувань, пов'язаних з Манафортом.

«Це також підкреслює ризики у США, пов'язані з консультаціями авторитарних урядів за кордоном, що є прибутковою справою серед юристів у Вашингтоні, а також лобістів та консультантів зі зв'язків з громадськістю», - зауважує видання.

Як повідомлялося, у червні цього року колишній керівник виборчого штабу Трампа Пол Манафорт офіційно визнав, що в період з 2012 по 2014 рік він отримав 17 мільйонів доларів від очолюваної Януковичем Партії регіонів.

Автори розслідування ФБР дійшли висновку, що Манафорт і його фірми за десятиліття могли отримати від 80 до 100 мільйонів доларів від промосковських українських і російських клієнтів.

Компанія Facebook передала спецпрокурору США Роберту Мюллеру дані про продаж рекламних місць у соціальній мережі за запитами з Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: