Миротворці ООН мають бути на всьому окупованому Донбасі - Порошенко

Миротворці ООН мають бути на всьому окупованому Донбасі - Порошенко
Петро Порошенко на Генасамблеї ООН

Порошенко наголосив, що у миротворчій місії «нема місця для представників агрессора»

Мандат миротворців ООН повинен покривати усю окуповану територію Донбасу, включаючи українсько-російський державний кордон.

Про це президент України Петро Порошенко заявив на сесії Генеральної асамблеї ООН.

«Мандат миротворців повинен покривати усю окуповану територію, включаючи українсько-російський державний кордон. Це обов’язкова умова. Поки кордон використовується як ключовий шлях для постачання озброєння та особового складу на Донбас, доти не буде миру в моїй країні», - сказав Порошенко.

За його словами, в основі цієї місії мають бути керівні принципи миротворчої діяльності ООН.

«Одним з них є неупередженість миротворців. У такій місії нема місця для представників агресора. Вони не можуть бути її частиною за визначенням», - додав Порошенко.

Він наголосив, що будь-яке зловживання миротворчими інструментами ООН для закріплення агресії є неприйнятним.

Нагадаємо, 22 серпня президент України Петро Порошенко заявив, що має намір наступного місяця представити на Генасамблеї ООН ідею про розгортання миротворчої місії на Донбасі. 

Путін заявив, що підтримує ідею введення миротворців ООН на Донбас за умови їх розміщення на лінії зіткнення.

Після цього у німецькому уряді сподіваються, що Путін доведе серйозність своїх намірів після заяви про згоду на введення миротворців ООН на Донбас і буде готовий до компромісів.

Після переговорів з канцлером Німеччини Ангелою Меркель Путін заявив про готовність врахувати в ініціативі про миротворців ООН на Донбасі їх право охороняти місію ОБСЄ не тільки на лінії зіткнення, але і в інших місцях.

Згодом Росія подала в ООН свій проект про миротворців на Донбасі.

У відповідь постпред України при ООН Єльченко заявив, що в поданому Росією проекті резолюції немає ніякої миротворчості.

Заступник голови Верховної Ради, представник в гуманітарній робочій підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо Донбасу Ірина Геращенко заявила, що Путін намагається спотворити ініціативу президента України Петра Порошенка щодо розміщення миротворців ООН на всій території тимчасово окупованого Росією Донбасу для спостереження за роззброєнням незаконних збройних формувань та бойовиків.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: