Місія ОБСЕ продовжить моніторити кордон з РФ у пунктах «Гуково» і «Донецьк»

Місія ОБСЕ продовжить моніторити кордон з РФ у пунктах «Гуково» і «Донецьк»
Спостерігачі ОБСЄ 

МЗС України розчароване позицією РФ, що перешкоджає розширенню мандату Місії ОБСЄ на всю ділянку кордону

Постійна Рада ОБСЄ продовжила мандат Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк» до 31 жовтня. Про це йдеться у коментарі Міністерства закордонних справ України.

«Міністерство закордонних справ України бере до уваги рішення Постійної Ради ОБСЄ щодо продовження до 31 жовтня 2017 року мандату Місії спостерігачів ОБСЄ на двох російських пунктах пропуску «Гуково» і «Донецьк», схвалене 20 липня», - повідомляє МЗС.

У зовнішньоекономічному відомстві України висловили розчарування позицією Російської Федерації, яка залишається єдиною державою в ОБСЄ, що перешкоджає розширенню мандату Місії на всю ділянку кордону, прилеглу до тимчасово неконтрольованої урядом України території окремих районів Донецької і Луганської областей.

«Розцінюємо такі дії Російської Федерації як свідоме небажання сприяти деескалації ситуації на Донбасі та намір продовжувати постачання важкої зброї, військового обладнання і боєприпасів, регулярних військ, бойовиків і найманців, здійснювати підтримку терористичної діяльності на території України. У цьому зв’язку, делегація України в ОБСЄ виголосила інтерпретуючу заяву у зв’язку з прийняттям цього рішення. Закликаємо російську сторону до неухильного виконання взятих зобов’язань у рамках Мінських домовленостей, у т.ч. щодо забезпечення всеохоплюючого та постійного моніторингу ОБСЄ на кордоні, що є критично важливим для деескалації ситуації на Донбасі», - йдеться в коментарі МЗС України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: