Місія ОБСЄ зафіксувала «Гради» бойовиків на Донеччині

Місія ОБСЄ зафіксувала «Гради» бойовиків на Донеччині
Реактивні системм залпового вогню «Град»

Спостерігачі ОБСЄ виявили БМ-21 «Град» у місті Кальміуське Донецької області

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) заявляє про порушення Мінських угод контрольованими Росією бойовиками через розміщення реактивних систем залпового вогню «Град» у заборонених місцях на Донбасі.

Про це йдеться у звіті місії, який опубліковано на сайті ОБСЄ.

«У порушення визначених координат відведення, у непідконтрольних уряду України районах 23 липня на основі даних повітряного спостереження виявлено розміщення двох реактивних систем залпового вогню (122-мм БМ-21 «Град») у Кальміуському (колишня назва Комсомольське, за 42 км на південний схід від Донецька)», - йдеться у звіті.

Реактивні системи були виявлені у районі, де розміщення важкого озброєння та військової техніки заборонене відповідно до п’ятого пункту Мінського меморандуму від 19 вересня 2014 року.

Також у місії зазначили, що у непідконтрольних уряду України районах 23 липня безпілотний літальний апарат СММ середнього радіусу дії помітив бойову машину піхоти неподалік Петрівського.

Крім того, дані повітряної розвідки від 23 липня показали наявність 12 бойових броньованих машин та понад 50 військових вантажівок неподалік Кальміуського, та ще дві бойові броньовані машини неподалік Бойківського (колишня назва Тельманове, за 67 км на південний схід від Донецька).

Разом з тим, 20 липня безпілотник середнього радіусу дії зафіксував 19 протитанкових мін (класу ТМ-62), які знаходилися вздовж дороги M-14/E-58 на схід від Широкиного у тому ж самому місці, де раніше СММ бачила 21 протитанкову міну ТМ-62.
Нагадаємо, російські окупанти на Донбасі вдалися до використання нового типу забороненого озброєння - мобільних чотириствольних реактивних систем залпового вогню.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: