Місія ОБСЄ зафіксувала на Луганщині зенітні комплекси та установки бойовиків

Місія ОБСЄ зафіксувала на Луганщині зенітні комплекси та установки бойовиків
120 мм комплекс «Стріла-10»

Шість зенітних ракетних комплексів «Стріла-10» рухалися на південно-східній околиці Луганська

Місія ОБСЄ зафіксувала поблизу окупованого бойовиками Луганська шість зенітних ракетних комплексів «Стріла-10» (120 мм), що є порушенням ліній відведення згідно Мінських угод.

Про це йдеться у звіті місії від 12 серпня.

«10 серпня у непідконтрольних уряду районах зафіксовано шість зенітних ракетних комплексів (9К35 «Стріла-10», 120 мм), що рухалися на південно-східній околиці Луганська, що є порушенням відповідних ліній відведення», - йдеться у звіті.

Також спостерігачі місії зафіксували наявність бойових броньованих машин і зенітної установки та чули безпілотний літальний апарат у зоні безпеки.

Окрім того, 10 серпня у непідконтрольних урядові районах місія ОБСЄ зафіксувала зенітну установку (ЗУ-23), установлену на вантажівку військового типу посеред дев’яти інших вантажівок військового типу, усі вони були тентовані та рухалися на південно-східній околиці Луганська.

У підконтрольних уряду районах члени патруля бачили два БРДМ-2 неподалік Попасної (одна стояла, а друга рухалася на схід), а 11 серпня — два БРДМ-2, що рухалися у східному напрямку поблизу с. Карлівка (25 км на північний захід від Донецька), зазначено у звіті ОБСЄ.

Нагадаємо, п’ятниця, 11 серпня, у районі проведення АТО завершилась черговою активізацією російсько-окупаційних угруповань вздовж усієї лінії розмежування. Упродовж минулої доби незаконні збройні формування 20 разів порушили режим тиші. Внаслідок бойових дій троє українських захисників були пораненні, ще троє отримали бойові травми, один – загинув, підірвавшись на міні.

Пізніше у Міноборони уточнили, що за добу в зоні АТО загинув один український військовий, 9 отримали поранення.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: