Митрополит Драбинко розповів, яку роль виконував Балога у справах московської церкви в Україні

Митрополит Драбинко розповів, яку роль виконував Балога у справах московської церкви в Україні
Fotolitopys.in.ua

«Нас вляпали у вибори в 2004 році з підтримкою Януковича. Завдяки Балозі ми помаленьку налагодили відносини з Ющенком»

Віктор Балога грав роль при виборі наступника Блаженнішого митрополита Володимира. Політик робив ставку на митрополита Антонія і ручався за те, що у разі обрання предстоятелем московської церкви в Україні Антоній триматиме проукраїнський курс. Однак синод церкви замість Антонія обрав главою церкви митрополита Онуфрія. Про це в інтерв’ю «Укрінформу» розповів митрополит УПЦ МП Олександр Драбинко.

«Нам давалися обіцянки, що буде підтримано політику митрополита Володимира, що його світлу пам'ять буде збережено, буде сформовано новий синод, нові структури», – каже митрополит Олександр. За його словами, Віктор Балога душі не чув за митрополитом Володимиром, якій також любив політика. «Він частенько у нас у гостях бував, він і з Ющенком приїжджав. Фактично тоді він, привівши Ющенка, вирівняв після 2004 року нам ситуацію з Януковичем. Нас вляпали у вибори в 2004 році з підтримкою Януковича. Завдяки Балозі ми помаленьку, помаленьку, коли він був головою адміністрації, налагодили відносини з Ющенком», – розповів митрополит УПЦ МП. Тодішня влада допомогла з виділенням місця для проведення собору церкви, згадує Драбинко.

«Інколи я думаю, що саме після 2004 року, після того, як митрополита підставили в 2004 році, він кардинально, у тому числі через спілкування з Балогою та Ющенком, змінив своє бачення. Він зрозумів, що вже в Радянський Союз Україна не вернеться. Ми йдемо виключно тільки шляхом українізації», – розповів Драбинко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: