Митрополит розповів, як Московський патріархат переслідує Київський на території РФ

Митрополит розповів, як Московський патріархат переслідує Київський на території РФ
Свято-Троїцький храм Київського патріархату у Ногінську

У Росії набирає обертів скандал щодо Свято-Троїцького храму Київського патріархату у Ногінську

Московська єпархія Московського патріархату з кінця 1992 року займає ворожу позицію щодо Української православної церкви Київського патріархату в Росії. Про це в інтерв’ю «Главкому» розповів митрополит Адріан, керуючий Богородською єпархією, настоятель Свято-Троїцького храму Київського патріархату у Ногінську.

«Вони з кінця 1992 року як займали, так і займають ворожу позицію щодо нас. Як тоді не бажали, щоб у Росії була якась українська православна церква, так і зараз тим більше цього не бажають. Для них це кістка в горлі. Їхнє завдання – щоб у Росії Київського патріархату не було», - сказав він.

Митрополит зазначив, що «виходить парадокс»: «В Україні вони господарі (УПЦ Московського патріархату) і тут вони господарі, бо це їхня держава, хоч і ми є громадянами Російської Федерації. Я є громадянином РФ, ми захищені Конституцією РФ. Є ж закон про свободу совісті і релігійні об’єднання РФ, який дозволяє нам нашу діяльність. Натомість в Україні насправді вони, Московський патріархат, – не господарі, а гості. Диву дивуєшся, що філія Московського патріархату в Україні, так звана УПЦ, якою керує митрополит Онуфрій, є підлеглою Москві, але статут її нічого не говорить про таку підлеглість. Понад те, митрополит Онуфрій є членом Священного синоду РПЦ. То де ж тоді тут логіка?».

Коментуючи рішення суд, що треба зруйнувати храм упродовж чотирьох місяців за рахунок Богородської єпархії, Адріан заявив, що церква ніколи не виконуватимете його. «Як це ми будемо зносити свій храм?», - заявив він.

«Ми подавали апеляцію. Тепер подаватимемо касаційну скаргу до обласного суду. Потім, якщо знадобиться, оскаржуватимемо у Федеральному суді», - повідомив митрополит.

Як відомо, у Росії набирає обертів скандал щодо Свято-Троїцького храму Київського патріархату у Ногінську. 3 жовтня Московський обласний суд залишив чинним рішення Ногінського міського суду, який ухвалив знести храм упродовж наступних чотирьох місяців. Причина – начебто незаконність будівництва храму на території, де мали бути зведені житлові будинки. Принаймні так вважає Ногінська міська адміністрація.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: