Митрополит, який благословляє окупантів у Криму, є громадянином України – СБУ (ДОКУМЕНТ)

Митрополит, який благословляє окупантів у Криму, є громадянином України – СБУ (ДОКУМЕНТ)
Митрополит Лазар, Офіційний сайт УПЦ МП

Митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар московської церкви славить ворогів України і безперешкодно їздить до Києва

Член Священного синоду УПЦ МП, митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар (Швець Ростислав Пилипович), який у День російського військового-морського флоту, 31 липня, у Севастополі освятив Чорноморський флот РФ, є громадянином України. Про це на запит «Главкома» повідомила СБУ.

Проте спецслужба не змогла відповісти на питання про те, чи містять дії громадянина Швеця ознаки порушення законів України. «У разі встановлення передбачених законодавством підстав вживаються заходи правового регулювання», – відповіли в СБУ. Сам митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар у коментарі «Главкому» зізнався, що частенько буває в Києві. Так, згідно з інформацією офіційного сайту УПЦ МП, він бере участь у засіданнях Священного синоду, які відбуваються в столиці України.

zapyt_02

Відомо також, що 16 вересня митрополит Лазар відправив молебень «про початок доброї справи» в Олександро-Невському кафедральному соборі УПЦ (МП) у Сімферополі. Цей захід відбувся напередодні виборів до Держдуми РФ, які окупанти провели і на українському півострові. Примітно, що серед учасників молебню були присутні так звані керівники окупованого Росією Криму, злочинці, яких розшукує українська влада, – Сергій Аксьонов, Володимир Константинов та інші.

Як повідомлялося раніше, після окупації Криму Росією митрополит Сімферопольський і Кримський Лазар відвідав Київ, де отримав «добро» від синоду УПЦ на перереєстрацію храмів, які належать цій церкві у Криму, за російським законодавством.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: