Молдова вимагає вивести російські війська з Придністров'я

Молдова вимагає вивести російські війська з Придністров'я
Російські війська в Придністров'ї

Згідно з документом, перебування на території країни російських військ є загрозою для суверенітету, цілісності і незалежності Молдови

Парламент Молдови у п’ятницю схвалив декларацію з вимогою вивести російські війська з території невизнаного Придністров’я.

За відповідний документ проголосував 61 депутат, повідомляє видання Noi.md.

Згідно з документом, перебування на території країни російських військ є загрозою для суверенітету, цілісності і незалежності Молдови.

«Дислокація на території Молдови значної кількості зброї та боєприпасів з Російської Федерації є постійною загрозою на адресу країни. Парламент закликає міжнародних посередників і спостерігачів ініціювати політичні дискусії про перетворення чинного миротворчого механізму в громадянську місію з міжнародним мандатом», - ідеться у документі.

Молдовські парламентарії закликали Росію завершити виведення військ і боєприпасів із Придністров'я.

Вони звертаються до всіх міжнародних організацій з проханням підтримати ініціативу, спрямовану на підтвердження суверенітету і державності Молдови.

За даними російського агентства «Интерфакс», за прийняття документа проголосував 61 депутат зі 101 від правлячої коаліції Ліберальної і Ліберально-демократичної партії.

Депутати від опозиційної партії соціалістів на знак протесту покинули зал засідань. Вони заявили, що «цей документ є геополітичною провокацією наприкінці сесії парламенту».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: