Москаль назвав прізвище родини дипломата, яку зловили на контрабанді

Москаль назвав прізвище родини дипломата, яку зловили на контрабанді

Москаль просить керівництво Держприкордонслужби України, СБУ та ДФС заохотити співробітників, які виявили принциповість

Глава Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що мікроавтобус «Фольксваген-Транспортер» із дипломатичними номерами, який був затриманий у суботу ввечері на пункті пропуску «Лужанка» при спробі контрабанди цигарок, належить Посольству України в Словаччині. Про це повідомляється на сайті Москаля.
«Водій мікроавтобуса «Фольксваген-Транспортер» із дипломатичними номерами (автомобіль належить Посольству України в Словаччині) мешканець Києва Сергій Ліщишин, котрий є чоловіком першого секретаря Посольства України в Словаччині О.Ліщишин, намагався вивезти за кордон понад п’ять із половиною тисяч блоків сигарет», – заявляє голова Москаль.
«При цьому надав митникам і прикордонникам дипломатичний паспорт і підписаного власною дружиною листа, за яким із 21 по 24 травня мікроавтобус перевозить дипломатичний вантаж і не підлягає контролю! Коли митники, запідозривши наявність контрабанди (сигнал про сигарети дав службовий собака) почали наполягати на огляді, С.Ліщишин вчинив скандал, погрожував викликом консула і т.д. Митники зв’язалися МЗС України і після отримання дозволу огляду мікроавтобуса виявили 5 тисяч 685 блоків сигарет вартістю 620 тисяч гривень. І сигарети, і мікроавтобус вилучені», - розповів глава ОДА подробиці інциденту.
Москаль звернувся до керівництва Прикордонної служби України, СБУ та Державної фіскальної служби з проханням заохотити співробітників, які виявили принциповість і не допустили контрабанду під виглядом дипломатичного вантажу.

Нагадаємо, раніше в ДФС повідомили, що громадянин України в автомобілі з дипломатичними номерами намагався вивезти з країни майже 60 тисяч пачок цигарок під виглядом дипломатичного вантажу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: