Москаль: ураган 16-17 вересня завдав збитків держлісгоспам Закарпаття на 76 млн грн

Москаль: ураган 16-17 вересня завдав збитків держлісгоспам Закарпаття на 76 млн грн
Наслідки негоди на Закарпатті

Усього повалені дерева на загальній площі 1048 гектарів, що належить чотирьом держлісгоспам

Ураган, який вирував у Закарпатській області 16-17 вересня, завдав держлісгоспам збитків, за попередніми даними, на суму 76 мільйонів гривень.

Про це повідомляється на сайті глави Закарпатської облдержадміністрації Геннадія Москаля.

Зазначається, що негода пронеслася по двох районах області - Рахівському та Тячівському. Завдано шкоди чотирьом лісгоспам, приватному сектору, об'єктам інфраструктури та соціальної сфери.

«Пошкоджено покрівлі на 279 приватних будинках, 175 підсобних приміщеннях, 14 школах, шести дитячих садках, обірвані лінії електропередач на 13 ділянках. Збитки від негоди обчислюються комісіями, створені районними державними адміністраціями та сільськими радами», - йдеться в повідомленні.

Усього повалені дерева на загальній площі 1048 гектарів, що належить чотирьом держлісгоспам (із них на 300 га – суцільний вітровал), – повідомляє Геннадій Москаль.

«Орієнтовна сума завданої шкоди – 76 мільйонів гривень. Таких збитків, як стихійне лихо, лісу не можуть завдати ні крадіжки дров, ні браконьєрські вирубки. Крім лісгоспів постраждав і Карпатський біосферний заповідник, де повалені дерева на площі 120 гектарів. Сума збитків тут підраховується», - резюмував глава Закарпатської облдержадміністрації.

Нагадаємо, Закарпаттям ввечері у неділю, 17 вересня, пронісся шквальний вітер та грози, внаслідок чого було повалено дерева у низці населених пунктів області та аварійний копер шахти №9 ДП «Солотвинський солерудник».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: