Московські туристи покинули пораненого товариша в горах, аби встигнути на літак

Московські туристи покинули пораненого товариша в горах, аби встигнути на літак
Фото прес-служба МНС Росії

Четверо колег по походу не схотіли жертвувати авіаквитками, придбаними на зворотну дорогу до Москви, і поспішили додому, по суті, залишивши потерпілого напризволяще

У Росії рятувальники МНС надали допомогу травмованому туристу з Москви, якого група залишила в красноярських горах, аби не спізнитися на літак. Про це повідомляє прес-служба Головного управління МНС Росії по Красноярському краю.

За інформацією рятувальників, туристи навіть не повідомили нікому про пригоду. Про те, що чоловік потребує допомоги, фахівці пошуково-рятувального загону МНС Росії дізналися лише за добу від матері потерпілого, яка і розповіла цю історію. Чергові рятувальники одразу вирушили за потерпілим, надали йому першу допомогу і допомогли дістатися до туристичної бази.

Інцидент стався в горах природного парку «Ергакі» (Красноярський край). Під час походу 30-річний турист серйозно пошкодив зв'язки на нозі і не міг самостійно пересуватися по пересіченій гірській місцевості. Четверо колег по походу не схотіли жертвувати авіаквитками, придбаними на зворотну дорогу до Москви, і поспішили додому, по суті, залишивши потерпілого напризволяще.

«Рятувальники в шоці, і навіть досвідчені фахівці не беруться коментувати випадок. Загальновідомо, що згуртованість і взаємодопомога в групі – неодмінна запорука успішного походу», – йдеться в повідомленні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: