Москва дозволила окупаційній владі у Криму дерти з туристів ще більше

Москва дозволила окупаційній владі у Криму дерти з туристів ще більше
Кримські пляжі пустують

У 2018 році з туристі в окупованому Криму братимуть 50 рублів курортного збору, далі розмір збору зросте до 100 руб.

Держдума Росії прийняла закон про введення курортного збору.

Документ передбачає введення в експериментальному режимі в 2018-2022 роках плати з туристів за користування курортною інфраструктурою в окупованому Криму, Алтайському, Краснодарському і Ставропольському краях, повідомляють російські ЗМІ.

Відповідно до закону, курортний збір зараховуватиметься до бюджету суб'єкта РФ, на території якого проводиться експеримент. Для збору і розподілу цих коштів пропонується створити Фонд розвитку курортної інфраструктури, який буде частиною коштів бюджету суб'єкта РФ. 

Ініціатором введення курортного збору може бути тільки муніципалітет.

Використання доходів від курортного збору буде виключно цільовим. Зокрема, спрямування коштів від курортного збору на дорожнє будівництво і об'єкти комунальної інфраструктури не допускається. 

У 2018 році граничний розмір курортного збору не може перевищувати 50 руб. на добу, далі гранична величина збору складе 100 руб. Курортний збір стягується не пізніше моменту виїзду з об'єкта розміщення. пільгові категорії

У законі прописується, що платниками курортного збору можуть бути тільки повнолітні громадяни, які перебувають в регіоні експерименту більше 24 годин.

До пільгових категорій громадян, звільнених від сплати курортного збору, додаються особи, які супроводжують інвалідів першої групи та дітей-інвалідів. Від сплати збору планується звільнити федеральних пільговиків - Героїв Радянського Союзу, Героїв Росії, Героїв Соціалістичної Праці, Героїв Праці РФ, ветеранів воєн, інвалідів першої та другої групи, інвалідів воєн, а також малозабезпечені сім'ї.

Як повідомлялося, окупований Крим в січні-червні 2017 року відвідали на 4% менше туристів, ніж за аналогічний період 2016 року – 1,5 млн осіб. 

Курорти Краснодарського краю сусідньої Росії за цей період відвідали вже 4 млн осіб.

Туроператори повідомляли про зниження попиту на окупований Крим в цьому році на третину, порівняно з минулорічними показниками. Серед причин зниження продажів експерти назвали зміцнення рубля, відкриття Туреччини, а також високу вартість перевезення та високі ціни.

В анексованому Росією Криму вважають, що українська влада намагається перешкодити поїздкам українських туристів на кримські курорти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: