Москва хоче закрити CNN і «Голос Америки», помстившись за Russia today і Sputnik

Москва хоче закрити CNN і «Голос Америки», помстившись за Russia today і Sputnik

Особливу увагу розробники звертають на американські медіа, які працюють в російських регіонах, зокрема, на проекти «Свободи»

За даними газети «Ізвестія», в Раді Федерації пропонують зрівняти кількість американських ЗМІ в РФ з числом російських, які працюють у США.

Про це повідомляє BBC.

Цей крок, пише газета з посиланням на своє джерело в парламентських і дипломатичних колах, стане відповіддю на тиск Вашингтона щодо телеканалу RT і агентства Sputnik.

Голова комісії Ради Федерації з захисту державного суверенітету та недопущення втручання у внутрішні справи Андрій Клімов підтвердив інформацію про те, що такий сценарій розглядається.

Комісія вже направила листи до Генпрокуратури, МЗС, Мін'юсту і Роскомнадзору з тим, щоб відомства до 20 жовтня представили свої пропозиції відповідних заходів. На їх основі і буде вироблена дзеркальна відповідь на тиск Вашингтона, пишуть «Ізвестія».

Зараз у Росії, особливо в регіонах, зареєстровано істотно більше американських ЗМІ, ніж російських - у США. Санкції, як зазначають джерела видання «Ізвестія» у парламентських колах, можуть торкнутися таких ЗМІ, як «Свобода», «Голос Америки», CNN, а також низки інформаційних агентств та газет.

Особливу увагу розробники звертають на американські медіа, які працюють в російських регіонах, зокрема, на численні проекти «Свободи», фінансованої Держдепартаментом США. Наприклад, в окупованому Криму нещодавно був запущений проект Радіо Свободи «Крим. Реалії». Також на території Росії працюють представництва таких великих американських газет, як Washington Post і New York Times.

Google вперше виявила факти експлуатування російськими операторами платформи компанії для впливу на президентські вибори США 2016 року.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: