Москва кілька разів пропонувала обмін двох екс-«беркутівців» - ЗМІ

Москва кілька разів пропонувала обмін двох екс-«беркутівців» - ЗМІ
«Беркутівці» на Майдані

У Кремлі переймаються долями обвинувачених у розстрілах на Майдані екс-«беркутівців» Павла Аброськіна і Сергія Зінченка

Російська сторона щонайменше двічі зверталася до Києва з пропозицією обміняти екс-беркутівців Павла Аброськіна і Сергія Зінченка, обвинувачених у вбивствах учасників Революції гідності.

Про це йдеться в статті, опублікованій Zn.ua.

«Впевненість, з якою тримаються обвинувачені в убивствах «беркути» має цілком зрозумілу природу. Їм постійно нагадують з волі, що про них пам'ятають, їх не кинуть, їх не здадуть. «Одкровення» Януковича були здатні похитнути їх переконаність у безкарності. Втім, підсудні, наскільки відомо, запевняють: навіть у разі визнання провини, їх обміняють. За нашими відомостями, «з того боку», як мінімум двічі хотіли виміняти Аброськіна і Зінченко», - зазначається в публікації.

Автор статті констатує, що реакція на подібну пропозицію «цього боку» - невідома.

У публікації наголошується: екс-«беркутівців», які опинилися на лаві підсудних, надихає приклад ще одного фігуранта справи про вбивства на Майдані - їхнього командира Дмитра Садовника, який зумів втекти після того, як йому змінили запобіжний захід.

«Розповідають, що екс-командир спецроти натякнув, що може і зайве сказати, якщо його не звільнять з-під варти. І його звільнили. Про що міг сказати Садівник, хто і які гарантії давав тим, хто зробив його втечу можливим, можна тільки здогадуватися», - резюмує автор статті.

Нагадаємо, навесні 2014 року «беркутівці» Павло Аброськін, Сергій Зінченко та їхній командир Дмитро Садовник були затримані і заарештовані. У жовтні 2014 року Садовнику запобіжний захід був змінений на домашній арешт, після чого він втік.

28 листопада в Святошинському районному суді Києва відбувся допит колишнього президента України Віктора Януковича в режимі відеоконференції в якості свідка у справі про вбивство 48 учасників Євромайдану співробітниками міліцейського спецпідрозділу «Беркут» Олександром Маринченком, Сергієм Тамтурою, Олегом Янішевським, Павлом Аброськіним і Сергієм Зінченком. Під час судового засідання генпрокурор Юрій Луценко оголосив Януковичу підозру в державній зраді. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: