Москва мріє заштовхати «ДНР» і «ЛНР» назад до України - російський дисидент

Москва мріє заштовхати «ДНР» і «ЛНР» назад до України - російський дисидент
Андрій Піонтковський

У РФ немає жодної можливості ані фізично, ані економічно їх утримувати, зазначив Піонтковський

Російський політичний діяч, біженець, який виїхав з РФ, Андрій Піонтковський упевнений, що ідея «русского міра» провалилася і проект «Новоросія» більше неможливий. Про це він сказав в інтерв'ю «Главкому».

За його словами, повний провал ідеї «русского міра», відмова російськомовного населення України прийняти цю ідеологію - це нинішній Сталінград для Росії.

«Те, що окрім «ДНР» і «ЛНР» ніяка «Новоросія» ніде не вилізе – це всім на 100% зрозуміло. Щодо «ДНР» і «ЛНР», то Москва мріє заштовхати їх назад в Україну. У неї немає жодної можливості ані фізично, ані економічно їх утримувати. Тобто таких персонажів, як Захарченко, вона хоче зробити політичними діячами в Україні за допомогою Мінських угод», - сказав Піонтковський.

За його словами, зараз уже і Франція, і Німеччина починають розуміти, що Путін весь час їх обманює.

«На останній нараді у Берліні Німеччина і Франція уже менше тиснули і Порошенко посміливішав. Після зустрічі він зробив дуже різкі заяви, за які йому ніхто не дорікнув. Він сказав: про які вибори може йтися, допоки ці люди перебувають там у владі? У дні, коли в Берліні тривала ця зустріч, я перебував у Європарламенті, брав участь в одній з панелей, де виступав швейцарський генерал Александр Хуг (перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні. – Ред.). Він підготував чудову доповідь. За його словами, всі порушення умов Мінських угод ініціюються з російського боку, якщо ж росіянам потрібно, тиждень може не бути жодного пострілу. Тобто і Франція, і Німеччина починають розуміти: Путін їх весь час обманює…», - сказав російський дисидент.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: