Москва несе повну відповідальність за продовження війни і порушення прав людини в Криму і Донбасі, - німецькі ЗМІ

Москва несе повну відповідальність за продовження війни і порушення прав людини в Криму і Донбасі, - німецькі ЗМІ

Якщо Європа кине Україну в біді, Старому Світу потім доведеться за це жорстоко розплачуватися - пише Die Welt

Захід вже давно повинен визнати: в окупованому Криму та східних регіонах України грубо порушуються права людини. До такого висновку прийшов кореспондент Die Welt Ріхард Херцингер.
Так, група міжнародних правозахисників нещодавно представила доповідь, в якій надані більш чотирьох тисяч випадків тортур над полоненими в «народних республіках», що контролює Кремль. З української сторони також зареєстровані випадки викрадень людей, але значно менше. І Україна весь час допускає представників ООН на територію в'язниць для перевірки, пише Ріхард Херцингер.
Бойовики «ДНР»/«ЛНР» вбивають і катують полонених і не бояться покарань. Вони сподіваються на амністію, яка передбачена Мінськими угодами. «Це ще раз говорить про те, що при розробці Мінських угод були здійснені фатальні помилки. Зокрема, там йдеться про внутрішньо українській конфлікт, між боками якого потрібно досягти мирних домовленостей», - вважає кореспондент Die Welt.
Росії вже доводилося визнавати наявність своїх військ в Україні, проте РФ не поспішає вивести військових з чужої території. І «ополченці» так і продовжують отримувати зброю, техніку та живу силу.
Саме Москва несе відповідальність не тільки за продовження війни, але і за численні порушення прав людини з боку своїх східноукраїнських «маріонеток». Однак політики на Заході голосно говорять про успішне виконання Мінських угод. РФ зараз зміцнює свій контроль над відтиснутими у України територіями.
І хоча політики не вірять, що зараз в «народних республіках» можуть пройти вільні вибори, висновків ніхто не робить. Навпаки: багато впливових людей у Старому Світі наполягають на скасуванні санкцій проти Росії.
«Якщо Старий Світ кине Україну в біді, йому потім доведеться за це жорстоко поплатитися. Це стало б прецедентом, який відкрив би «ворота» для подальшого переділу державних кордонів і застосування насильства в порушення основ мирного співіснування в Європі. Старому Світу слід активніше допомагати Україні в боротьбі з російськими агресорами – це в його власних інтересах», зазначає кореспондент.

Читайте також матеріал:
Народна республіка тортур. Німецька журналістка розповіла правду про Донбас

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: