Москва погрожує знову скоротити дипмісію США в Росії

Москва погрожує знову скоротити дипмісію США в Росії
Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

За словами голови МЗС РФ, скорочення дипмісії США стане відповіддю на дії Вашингтона, на вимогу якого було закрито генконсульство РФ у Сан-Франциско

Москва знову скоротить чисельність дипломатів США в РФ і змінить формат дипломатичної місії. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в понеділок, передає Deutsche Welle.

«Якщо вже вони взяли паритет як критерій, ми зараз розглядаємо ті умови, в яких працюють американські зарубіжні установи в Росії і російські в США, і наведемо ці умови в повну відповідність з тим, що називається паритетом», - заявив він.

За словами голови МЗС РФ, цей крок стане відповіддю на дії Вашингтона, на вимогу якого було закрито генконсульство РФ у Сан-Франциско.

Москва раніше «проявила добру волю і попросила США привести у відповідність» чисельність дипмісії в РФ з кількістю співробітників російських закордонних установ в США і скоротити кількість дипломатів в Росії до 455, зазначив С.Лавров.

«При цьому ми включили в цю загальну цифру... всіх, хто працює в представництві Російської Федерації при ООН, що... є окремою темою і не стосується двосторонніх відносин», - додав він.

У відповідь Вашингтон зажадав закрити одне з чотирьох генеральних консульств РФ у США, заявивши, що в Росії лише три американських генконсульства, додав далі Лавров.

На початку вересня президент РФ Володимир Путін стверджував, що для досягнення повного паритету за чисельністю дипмісій обох країн слід скоротити кількість американських дипломатів в Росії ще на 155 осіб. Саме стільки росіян працює на території США при ООН.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: