Москва вважає, що Грузія відмовилась від прозахідного курсу

Москва вважає, що Грузія відмовилась від прозахідного курсу
У нелегітимній російській Держдумі збираються встановити відносини з грузинськими парламентарями

У Росії вважають, що Грузія цими виборами відмовилася від прозахідного курсу

Російські парламентарії вважають, що вибори в Грузії показали бажання відмовитися від прозахідного курсу. Як розповів глава комітету нелегітимної Держдуми у справах СНД Леонід Калашников, російські парламентарії спробують відновити парламентські зв'язки з парламентом Грузії. За словами Калашникова, це стало можливим після оголошення результатів парламентських виборів, на яких з великою перевагою перемогла партія «Грузинська мрія».

«Вважаю, що підсумки цих виборів однозначно говорять про бажання співпраці Грузії з Росією, тому що вибір був в основному з двох партій. Партія «Грузинська мрія» перемогла з величезною перевагою - 48,6% проти 27,14% - «Єдиний національний рух». Хоча самі прихильники Саакашвілі намагалися нас переконати, що вони близькі до перемоги, закликали навіть до протидій на площах, майданним революціям, але населення більшістю голосів це відкинуло», - пояснив Калашников.

За його словами, вже за кілька днів до виборів свою поразку зрозуміли самі опозиціонери, так як грузини, представники їх еліти, висловили намір до нормалізації відносин з Росією.

«Це не означає, що вони визнають події в Південній Абхазії та Північній Осетії, але це був явний знак на те, що потрібно шукати компроміси. Ми в комітеті прийняли рішення через тиждень заслухати інформацію про ситуацію в країні на комітеті і спробувати встановити відносини з грузинськими парламентарями», - розповів депутат.

Відзначимо, що після обробки 99,9% голосів, стало відомо, що в парламент Грузії проходять три партії.

Нагадаємо, ЄС визнав вибори в Грузії демократичними. В Євросоюзі також висловили готовність до співпраці з новим «демократично обраним парламентом Грузії».

Міжнародні спостерігачі запевнили, що вибори в Грузії були конкурентними.

Нагадаємо, парламентські вибори у Грузії пройшли 8 жовтня. По закінченню голосування компанії, які проводили екзит-поли повідомили, що перемога скоріш за все дістанеться провладній «Грузинській мрії».

Читайте також матеріал Главкому: Фініш Саакашвілі. Грузини не втомились «мріяти»

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: