Можливий майбутній міністр фінансів Німеччини готовий до компромісів з Макроном

Можливий майбутній міністр фінансів Німеччини готовий до компромісів з Макроном
Керівник Вільної демократичної партії Німеччини Крістіан Лінднер

Крістіан Лінднер готує Еммануеля Макрона до болючих компромісів

Керівник Вільної демократичної партії (ВДП) Німеччини Крістіан Лінднер, якому пророкують посаду міністра фінансів у майбутньому коаліційному уряді, заявив про готовність шукати компроміси із лідером Франції Еммануелем Макроном щодо його пропозицій по поглибленню європейської інтеграції.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Перш за все лідер ВДП визнав, що питання які пов’язані із ЄС є одними із ключових під час переговорів із ХДС/ХСС по створенню коаліції. При цьому, за словами Лінднера, якщо президент Франції хоче прогресу по таким питанням як створення єдиного бюджету чи призначення міністра фінансів для країн єврозони, він також має бути готовим іти на певні болючі поступки.

Як приклад Лінднер назвав можливу участь приватних інвесторів у реструктуризації будь-яких боргів або створення механізму неплатоспроможності.

На думку керівника Вільної демократичної партії, головною якістю майбутнього міністра фінансів ФРН має бути послідовність.

Сам же лідер Лінднер є давнім критиком попереднього очільника цього федерального відомства – Вольфганга Шойбле, який також став відомим як противник будь-яких ідей, якими боргові зобов’язанням інших країн ЄС можуть перекласти на Німеччину.

Як відомо, у Берліні почалися міжпартійні консультації щодо формування нового уряду ФРН за результатами виборів до Бундестагу. В них беруть участь делегації чотирьох партій із представлених у парламенті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: