МВФ має нову програму кредитної підтримки для України

МВФ має нову програму кредитної підтримки для України

Нова програма кредитної підтримки України від Міжнародного валютного фонду базується на посиленні боротьби з корупцією

На щорічній зустрічі Світового банку та Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні багато уваги приділили темі боротьби з корупцією в Україні. 

Про це повідомив «Громадському» виконавчий директор Центру економічної стратегії Гліб Вишлінський, який перебуває на щорічній зустрічі Світового банку та Міжнародного валютного фонду у Вашингтоні.

За його словами, раніше основну увагу приділяли лише макроекономічним умовам, бюджету та політиці Національного банку, ігноруючи структурні соціально-економічні проблеми України.

Вишлінський переконаний, що у цій справі МВФ потрапила у болючу точку, оскільки українська влада здійснює реформи тільки внаслідок тиску з боку міжнародних донорів.

«Процес нагадує бойові дії між громадянським суспільством та міжнародними донорами з одного боку, і української влади, для якої система декларування статків схожа на голку, що вбиває дракона», — сказав Вишлінський.

Також він підкреслив, що основними джерелами корупції в Україні МВФ вбачає державні підприємства, тож приватизація, закладена у стратегію, є ключовим інструментом боротьби.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: