МВС Іспанії заявляє про 431 пораненого поліцейського під час сутичок з прибічниками референдуму

МВС Іспанії заявляє про 431 пораненого поліцейського під час сутичок з прибічниками референдуму

За останніми даними загальна кількість постраждалих під час сутичок в Іспанії майже досягла 900 осіб

У ході голосування на референдумі про незалежність Каталонії 431 офіцер поліції і цивільної гвардії Іспанії отримав поранення.

Про це повідомляє «Європейська правда» із посиланням на Europa Press.

У МВС Іспанії пояснили, що кількість постраждалих зросла у понеділок, коли стало відомо про всі забиття, синці, подряпини і навіть укуси, які правоохоронці отримали у ході сутичок під час виконання судового рішення про блокування дільниць.

Варто зазначити, що в неділю влада Іспанії спочатку повідомляла про 11 поранених силовиків, потім – про 39 постраждалих поліцейських і членів цивільної гвардії.

Таке різке зростання кількості постраждалих силовиків можна порівняти і зі зростанням кількості постраждалих каталонців.

Спочатку Женералітат (регіональний уряд) повідомив про 38 постраждалих. О другій годині дня за місцевим часом Женералітат нарахував понад 300 поранених. Ще за кілька годин їхня кількість перевищила 450 осіб. Після закриття дільниць їх було вже понад 750, на ранок кількість постраждалих знову зросла. За останніми даними кількість постраждалих майже досягла 900 осіб.

Як відомо, Єврокомісія не визнала каталонський референдум про незалежність.

Нагадаємо, влада Каталонії заявила, що 90% виборців проголосували за відділення від Іспанії. Мадрид не визнав голосування. 

Всього на референдумі проголосували 2,3 млн виборців з 5,3 млн.

Голова Женералітету (виконавчої влади) Каталонії Карлес Пучдемон заявив, що в найближчі дні він передасть в регіональний парламент результати голосування про незалежність від Іспанії для того, щоб привести в дію механізм закону про референдум.

Як відомо, 1 жовтня в Каталонії відбувся референдум про від’єднання. Мадрид намагався його зупинити за допомогою силовиків. Повідомлялося, що 844 особи постраждали в зіткненнях з поліцією в день проведення референдуму про незалежність Каталонії.

Громадські організації та спілки Каталонії закликали громадян провести загальний страйк 3 жовтня

Читайте також: Кривава неділя в Барселоні

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: