МВС: поліція не допустить міжнаціонального конфлікту після вбивства ветеранів АТО у Дніпрі

МВС: поліція не допустить міжнаціонального конфлікту після вбивства ветеранів АТО у Дніпрі

Місце стрілянини у Дніпрі

У Міністрстві внутрішніх справ побоюються «інфовкидів» про необхідність помсти з боку ветеранів АТО

Навколо стрілянини у Дніпрі, у якій загинули ветерани АТО, можуть виникнути провокації на грунті міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі, оскільки на іншому боці конфлікту опинився дніпровський бізнесмен, громадянин іншої країни. Однак поліція міста не допустить такого сценарію.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав директор департаменту комунікацій Міністерства внутрішніх справ Артем Шевченко. 

«Найгірше, що може бути зараз після кривавих, суто кримінальних подій у Дніпрі, - провокувати недолугими і шкідливими інфовкидами про необхідність помсти з боку ветеранів АТО - міжнаціональну і міжрелігійну ворожнечу через наявність на другій стороні конфлікту відомого у місті та в окремій релігійній громаді Дніпра бізнесмена, громадянина іншої країни. Такий розвиток подій буде найкращим подарунком агресору, який може спровокувати загострення: планувати, організовувати і проводити напади чи навіть теракти проти представників однієї доволі впливової релігійної громаді у Дніпрі, камуфлюючи їх нібито під помсту патріотів, ветеранів-атошників. Поліція Дніпра не допустить такого сценарію», - написав Шевченко.

Нагадаємо, упонеділок, 24 липня ввечері у Дніпрі в результаті перестрілки загинув на місці колишній воїн-доброволець 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади Олексій Вагнер, дорогою до лікарні помер колишній боєць 11-го мотопіхотного батальйону 59-ї бригади Максим Іващук.

Отримав поранення в живіт і перебуває в реанімації адвокат, волонтер і доброволець 20-го мотопіхотного батальйону Едмонд Саакян.

Брат Едмонда Едуард Саакян поранень не отримав.

Поліція взяла під охорону родину пораненого у Дніпрі адвоката.

Поліція розглядає цей напад як умисне вбивство. Поліція вже затримала частину підозрюваних у вбивстві ветеранів АТО.

Радник міністра внутрішніх справ України розповів, що з числа нападників кілька осіб, як мінімум двоє, раніше мали проблеми з законом – за хуліганські дії і за розбій.

Фото злочинців дивіться тут: Кривава стрілянина у Дніпрі: загиблі ветерани АТО служили у мотопіхотному батальйоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: