МЗС Франції: нові санкції США суперечать міжнародному праву

МЗС Франції: нові санкції США суперечать міжнародному праву
Через санкції США планується проведення обговорення на рівні Європейського союзу

Санкції США суперечать міжнародному праву через екстратериторіальне охоплення, вважають у МЗС Франції

У Міністерстві закордонних справ Франції вважають нові санкції США проти Ірану, Росії та Північної Кореї такими, що суперечать міжнародному праву через їх екстратериторіальне охоплення.

Про це повідомляє Reuters.

«Нові санкції США проти Ірану, Росії та Північної Кореї виявилися суперечливими до міжнародного права через їх екстратериторіальне охоплення», - йдеться в повідомленні.

У заяві МЗС йдеться, що французькі та європейські закони необхідно буде скоригувати у відповідь.

Також міністерство зазначило, що у зв'язку з даними санкціями буде необхідне проведення обговорень на рівні Європейського союзу через потенційний вплив на громадян і фірми в Європі.

Як повідомлялося раніше, палата представників США 25 липня проголосувалаза нові санкції проти Росії, Ірану і КНДР, проект яких був узгоджений у липні. Законопроектом, зокрема, пропонується заборонити президенту США послаблювати санкції або істотно змінювати американську політику щодо Росії без схвалення Конгресу.

Також, проект передбачає додаткові обмеження на участь американських громадян і компаній у співпраці з російським енергетичним сектором, зокрема, у сфері будівництва Росією трубопроводів.

Декілька днів тому голова Єврокомісії Жан-Клод Юнкер закликав європейських парламентаріїв обговорити можливу відповідь Євросоюзу на ухвалення США нових санкцій відносно РФ, які можуть зачепити інтереси ЄС.

Натомість президент Литви підтримала нові санкції США проти РФ попри критику Євросоюзу.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: