МЗС перевіряє, чи повернули Клиха із психлікарні до колонії

МЗС перевіряє, чи повернули Клиха із психлікарні до колонії
Станіслав Клих

Правозахисники повідомляли про повернення Клиха до колонії у Верхньоуральську

Український консул у Росії перевіряє інформацію щодо переведення незаконно ув’язненого там українця Станіслава Клиха із психіатричної лікарні до колонії. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ України.

«Консул перевіряє достовірність цієї інформації, чи підтверджується вона», – заявив Радіо Свобода офіційний представник Департаменту консульської служби МЗС Василь Кирилич.

Про те, що ув’язненого в Росії Станіслава Клиха повернули до колонії у Верхньоуральську, раніше повідомила координаторка Медійної ініціативи за права людини Марія Томак. «Вчора його відвідував місцевий адвокат, який займається Станіславом (контролює стан, умови тримання) на прохання челябінських правозахисників, до яких, своєю чергою, звернулася мама Станіслава Клиха Тамара Іванівна», – написала Томак у Facebook. Інших подробиць вона не навела.

5 вересня прес-служба уповноваженого Верховної Ради з прав людини Валерії Лутковської повідомила, що, за даними російського омбудсмена, засуджений у Росії громадянин України Станіслав Клих перебуває на стаціонарному лікуванні в психіатричній лікарні в російському Магнітогорську. Російський уповноважений з прав людини також заявила, що загальний стан Клиха поліпшується і найближчим часом його планують виписати.

Нагадаємо, 28 серпня Лутковська звернулася до Москалькової з проханням встановити місцезнаходження Клиха.

Це сталося після того, як з'явилася інформація, що Клиха, який відбуває покарання в Челябінській області, перевели в лікарню для проходження обстеження або лікування.

30 серпня адвокат Клиха Ілля Новіков повідомив, що, за його інформацією, Клих знаходиться в лікарні в Магнітогорську.

1 вересня Москалькова направила запит у Федеральну службу виконання покарань для уточнення місцезнаходження Клиха.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: