МЗС підтвердило затримання чотирьох українців в Іспанії

МЗС підтвердило затримання чотирьох українців в Іспанії

Затримані перебувають у поліцейському відділенні Барселони, пізніше перейдуть у розпорядження слідчого суду

МЗС України підтвердило інформацію про затримання в Барселоні чотирьох українців.

Про це в четвер заявила представник МЗС України Ореста Старак, повідомляє Інтерфакс-Україна.

«Ми підтверджуємо інформацію про затримання в Іспанії чотирьох громадян України, які звинувачуються в організації групи, а також у відмиванні грошей, фінансових махінаціях, податкових махінаціях», - сказала вона.

За її словами, затримані перебувають у поліцейському відділенні Барселони, пізніше перейдуть у розпорядження слідчого суду.

Старак також зазначила, що судом Барселони на дану справу накладено гриф секретно, що не дозволяє розголошувати персональні дані затриманих, а також будь-які подробиці розслідування.

Представник МЗС розповіла, що кримінальне провадження стосовно громадян України будуть вести уповноважені органи Іспанії. І лише після винесення рішення суду можна буде говорити про передачу їх в Україну.

У МЗС не називають прізвищ затриманих.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Іспанії за відмивання грошей затримали сина колишнього мера Києва Леоніда Черновецького, Степана.

Вважається, що Черновецький та його спільники відмили близько 10 млн євро.

Спецоперація затримання спільників Черновецького була проведена у дорогому ресторані японської кухні в Барселоні, який належить вірменському бізнесменові Арману Маїляну.

Наразі відомо, що у розслідуванні діяльності злочинного угруповання, яке займалося відмиванням грошей, затримано 11 осіб.

 Читайте також матеріал Главкома: «Українська мафія» в Іспанії. Мережа Степана Черновецького

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: