МЗС Польщі бачить підстави для посилення санкцій проти РФ

МЗС Польщі бачить підстави для посилення санкцій проти РФ
Конрад Шиманський

Становище з безпекою на сході України є підставою для санкцій, зазначив заступник глави МЗС Польщі Шиманський

Заступник міністра закордонних справ Польщі Конрад Шиманський заявив, що Європейський Союз має зберегти, а, можливо, й посилити санкції ЄС щодо Росії, накладені через її агресію на Донбасу.

Як сказав він у Варшаві перед тим, як супроводжувати прем’єр-міністра Беату Шидло на саміт ЄС у Брюсселі, зустріч у «нормандському форматі», що відбулася в середу в Берліні, ще нічого не змінила у становищі з безпекою на сході України, а саме воно є підставою для санкцій.

За його словами, навряд чи з’явиться нова інформація про цю зустріч, що створить причини для зміни санкційної політики Євросоюзу щодо Росії – навпаки: наразі, сказав чільний польський дипломат, є підстави говорити і про те, щоб посилити цю санкційну політику.

Нагадаємо, У Брюсселі в четвер, 20 жовтня, відкривається дводенний саміт ЄС, на якому розглядатимуться три основних питання – міграція, торгівля і відносини з РФ.

Верховний представник ЄС з питань спільної зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні наголошує, що учасники саміту лідерів Євросоюзу не прийматимуть рішень щодо санкцій проти Російської Федерації.

Президент Європарламенту Мартін Шульц висловлює впевненість, що економічні обмежувальні заходи щодо Росії триватимуть,доки не будуть виконані Мінські домовленості.

Як повідомляє Bloomberg, у проекті заяви за підсумками саміту лідерів ЄС, Євросоюз засуджує атаки сирійського режиму і Росії на цивільне населення міста Алеппо. «ЄС розглядає будь-які варіанти дій, також і обмежувальні заходи, спрямовані проти приватних осіб і організацій, у разі, якщо насильство не припиниться», – цитує проект агентство.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: