МЗС Польщі не визнає результатів виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму

МЗС Польщі не визнає результатів виборів до Держдуми РФ в окупованому Криму

Вибори депутатів на окупованій території України ставлять під питання загальну легітимність виборів, наголошує МЗС Польщі

Міністерство закордонних справ Польщі не визнає результатів виборів до Держдуми РФ, проведених на території окупованого Криму. Це ставить під сумнів загальну легітимність виборів у Росії. Про це йдеться в заяві МЗС Польщі.
«Міністерство закордонних справ Польщі не визнає результатів парламентських «виборів» до Держдуми Російської Федерації, здійснених на території Кримського півострова, який, відповідно до закону, належить Україні», – йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.
У МЗС РП нагадують, що Польща разом з міжнародною спільнотою засудила нелегальну анексію Криму Росією у березні 2014 року, про що свідчить резолюція ООН №68/262 від 27 березня 2014 року.
«Збереження територіальної цілісності України є ключовою умовою для мирного розв’язання російсько-українського конфлікту. У цьому контексті вибори депутатів на окупованій території ставлять під знак питання загальну легітимність виборів», – наголошує МЗС Польщі.
Зазначається, що Варшава підтримує заяву спостережної місії ОБСЄ щодо попередньої оцінки виборів, зокрема, що стосується періоду перед виборами й організації виборчої кампанії.
Нагадаємо, глава місії спостерігачів ОБСЄ за виборами до Державної думи РФ Ілкка Канерва напередодні заявив, що утиски Кремлем громадянського суспільства і жорсткий контроль за державними засобами масової інформації негативно позначилися на виборах.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: