МЗС порадило українцям перетинати кордон із Білоруссю та Росією лише літаками

МЗС порадило українцям перетинати кордон із Білоруссю та Росією лише літаками

Росія, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон, заборонила його перетин громадянами третіх країн, крім громадян РФ та Білорусі

У МЗС України громадянам радять перетинати кордон із Білоруссю та РФ лише на літаках. Про це йдеться на сайті відомства.

Зазначається, що це зумовлено тим, що РФ, посилаючись на відсутність пунктів пропуску через російсько-білоруський державний кордон, заборонила його перетин громадянами третіх країн, крім громадян РФ та Білорусі, у тому числі дипломатам і представникам міжнародних організацій.

З 15 травня 2017 року російська сторона здійснює прикордонний контроль повітряних суден, які прибувають в Росію з Білорусі й повертаються назад.

«У цьому зв’язку усім громадянам третіх країн, включаючи членів дипломатичного і адміністративно-технічного персоналу дипломатичних представництв, консульських установ і представництв міжнародних організацій рекомендується для поїздок за вказаним маршрутом використовувати авіаційний транспорт», - йдеться у повідомленні МЗС.

Наголошується, що між Білоруссю та РФ відсутні чинні угоди про пункти пропуску, тож білоруська прикордонна служба не здійснює контроль на цій ділянці кордону. 

Нагадаємо, 28 серпня колишній український офіцер Ігор Гриб на своїй сторінці в Facebook написав про зникнення в Білорусі свого 19-річного сина Павла, який вирушив до сусідньої країни ще 24 серпня. За словами батька, 19-річний українець виїхав до Гомеля на зустріч з дівчиною, з якою познайомився і спілкувався в соцмережах. Гриб вважає, що сина могли виманити й затримати російські спецслужби.

Пізніше виявилося, що Павло Гриб знаходиться в СІЗО Краснодара за звинуваченням у тероризмі. Про це українському МЗС офіційно повідомили в РФ.

Адвокат Андрій Сабінін розповів, що Гриба ввечері 24 серпня викрали люди у штатському, скували руки та передали іншим, які привезли його до відділку поліції у Росії.

МЗС України висловило рішучий протест російській стороні у зв'язку з безпідставним затриманням Павла Гриба і вимагає забезпечити його негайне повернення в Україну.

Російський суд заарештував громадянина України Павла Гриба до 17 жовтня

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: