МЗС рекомендує українцям утриматися від відвідування зони лісових пожеж у Португалії

МЗС рекомендує українцям утриматися від відвідування зони лісових пожеж у Португалії
Лісова пожежа в центральній частині Португалії, 18 червня 2017 року

Українцям, які перебувають в Португалії, слід уважно стежити за повідомленнями місцевих служб про розвиток ситуації

У зв’язку зі стихійною масштабною пожежею в районі Педрогау Гранде в окрузі Лейріа в Португалії Міністерство закордонних справ України рекомендує громадянам України утриматися від відвідування лісової місцевості в зазначеному регіоні до стабілізації ситуації. Про це прес-служба зовнішньополітичного відомства написала в мережі Facebook.

«Громадянам України, які перебувають в цьому районі, слід уважно стежити за повідомленнями місцевих служб про розвиток ситуації та виконувати інструкції пожежно-рятувальних служб. У цьому зв’язку просимо громадян бути обачними, повідомляти про виникнення пожеж або потрапляння в небезпечну ситуацію, передусім, португальським пожежно-рятувальним службам за номером 112», – ідеться в повідомленні.

Португалія впродовж останніх днів потерпала від аномально сильної спеки. В окремих районах температура повітря була вище 40 градусів. Пожежа швидко охопила території в центральній частині країни. Жертвами стали понад 60 людей, кілька десятків постраждали.

Португальська преса відзначає, що таких сильних пожеж у країні не було останні 50 років.

Нагадаємо, посольство України в Португалії рекомендує утриматись від відвідування лісової місцевості в окрузі Лейріа, який охоплений смертоносною пожежею, що вже забрала життя шістьох десятків людей.

Більшість з них опинилися у вогняній пастці, коли їхні автомобілі виявилися заблоковані на охопленій вогнем дорозі.

В неділю в країні було оголошено триденний траур за загиблими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: