МЗС Росії приплело українських дипломатів у скандал зі смертоносним «Бояришніком»

МЗС Росії приплело українських дипломатів у скандал зі смертоносним «Бояришніком»

У Лаврова обурені картинками, які начебто постить у соцмережах український посол

Міністерство закордонних справ країни-агресора звернулося до української влади з проханням пояснити дії, зокрема, посла України у Фінляндії Андрія Олефірова, який раніше опублікував в соцмережах, на думку росіян, «веселі картинки», що начебто висміюють смерть мешканців РФ від отруєння сумнозвісзною настоянкою «Бояришнік».

. Повідомлення російського дипломатичного відомства опубліковано на його офіційній сторінці в Facebook.

«Не скажете, навіщо українські посли в соціальних мережах публікують «веселі картинки» на тему масового отруєння в Іркутську підробленим спиртовмісних засобом «Бояришнік»?» - йдеться у записі. У публікації відзначено, в тому числі, президент Україн Петро Порошенко, українське міністерство закордонних справ, а також посольство України у Фінляндії.

До повідомлення додані скріншоти відповідних записів Олефірова на його сторінці в Twitter.

Як повідомлялося раніше, число жертв отруєння настоянкою глоду в Іркутську вже перевищило 70 осіб. Шестеро дітей залишилися сиротами.

Раніше лікарі повідомляли, що більшість постраждалих надійшло у лікарні в стані коми. З моменту вживання косметичного лосьону «Бояришнік» до появи симптомів отруєння проходить від однієї до 24 годин.

Масове отруєння підробленим засобом, в складі якого виявили метиловий спирт, сталося в Іркутську 17 грудня. Слідчі РФ порушили кримінальну справу. Під час розслідування вони знайшли підпільні цехи з виробництва продукту, затримали 12 осіб, які поширювали отруйну рідину.

Читайте також інтерв'ю: Андрій Олефіров: Коли трапився Крим, деякі західні політики радили Україні відступати аж до Правого берега

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: