МЗС України направило Роcії ноту через візит Путіна до окупованого Криму

МЗС України направило Роcії ноту через візит Путіна до окупованого Криму
Володимир Путін часто навідується до окупованого Криму  

Українська сторона вважає згаданий «візит» грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України

Міністерство закордонних справ України висловило ноту протесту МЗС РФ через черговий «візит» делегації на чолі з президентом РФ Володимиром Путіним до українського міста Севастополь, тимчасово окупованого Російською Федерацією, який розпочався сьогодні.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

«Українська сторона вважає згаданий «візит», як і інші т.зв. поїздки російських посадовців до тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим та м. Севастополя грубим порушенням Росією державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права... Міністерству закордонних справ РФ передано відповідну ноту протесту», - йдеться в повідомленні.

В МЗС також зазначають, що Автономна Республіка Крим та м. Севастополь є і залишатимуться невід'ємною частиною України в її міжнародно визнаних кордонах. Це визнається всім цивілізованим світом, який уже дав належну оцінку міжнародно протиправним діянням Російської Федерації, у т.ч. шляхом запровадження проти неї відповідних обмежувальних заходів (санкцій).

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: