МЗС України обурене відмовою московського суду звільнити Сущенка

МЗС України обурене відмовою московського суду звільнити Сущенка

МЗС України вимагає від російської сторони негайно звільнити Романа Сущенка

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду відхилити апеляційну скаргу адвоката незаконно утримуваного в Росії громадянина України Романа Сущенка на попереднє рішення Лефортовського районного суду м. Москва від 1 жовтня 2016 року про обрання нашому співвітчизнику запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

«Безпідставне утримання журналіста національного інформаційного агентства України під вартою в Російській Федерації за політично вмотивованим та надуманим обвинуваченням у «шпигунстві» стало черговим гучним доказом відсутності в цій країні системи правосуддя та забезпечення права на справедливий суд», – зазначається в коментарі відомства.

МЗС України обурене фактом недопуску до зали суду під час «розгляду справи» консульської посадової особи України. «Це є ще одним свідченням упередженості та заангажованості російського суду», – наголошується в коментарі.
МЗС України вимагає від російської сторони негайно звільнити Романа Сущенка та інших громадян України, які стали заручниками агресивної політики РФ, та забезпечити їхнє повернення до України.

Нагадаємо, сьогодні Московський міський суд відхилив скаргу на рішення суду про взяття під варту українського журналіста Романа Сущенка, затриманого у РФ за підозрою у шпигунстві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: