МЗС України стурбоване загостренням ситуації навколо Північної Кореї

МЗС України стурбоване загостренням ситуації навколо Північної Кореї
Військовий парад у КНДР

На думку української сторони, дії Пхеньяна поглиблюють небезпеку військового конфлікту

Міністерство закордонних справ України висловило стурбованість з приводу агресивних заяв КНДР щодо запуску балістичних ракет по цілям в районі острова Гуам, інформує прес-служба відомства.

«МЗС України висловлює стурбованість з приводу агресивних заяв та планів КНДР щодо запуску балістичних ракет по цілям в районі острова Гуам», - йдеться у заяві.

На думку української сторони, такі дії Пхеньяна поглиблюють небезпеку військового конфлікту в регіоні Східної Азії та загрожують міжнародному миру та безпеці.

Зовнішньополітичне відомство України закликало офіційний Пхеньян неухильно виконувати раніше ухвалені РБ ООН резолюцій, зокрема, резолюції 2371 (2017).

Як раніше повідомлялося, президент США Дональд Трамп заявив, що Північна Корея стикнеться з «вогнем і люттю», якщо надумає загрожувати Штатам. У відповідь Пхеньян пригрозив ракетним ударом по острову Гуам, де розташована база ВПС США.

Після цього Трамп заявив, що його слова про «вогонь і лють», які чекають на Північну Корею, якщо вона не припинить погрожувати Сполученим Штатам, «були недостатньо жорсткими».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: