МЗС України вимагає від влади РФ негайно припинити розправу над Сущенком

МЗС України вимагає від влади РФ негайно припинити розправу над Сущенком
Роман Сущенко

МЗС зазначає, що психологічний тиск російських судів на Сущенка і політична доцільність у справі переконливо свідчать про її сфабрикований замовний характер

Міністерство закордонних справ України висловлює рішучий протест у зв’язку з рішенням Московського міського суду залишити без змін постанову Лефортівського районного суду Москви про продовження до 30.04.2017 терміну утримання під вартою Романа Сущенка, незаконно затриманого в Росії за сфальсифікованими обвинуваченнями. Про це йдеться в коментарі МЗС.

«Чергова відмова у повторно внесеному стороною захисту клопотанні про зміну запобіжного заходу на не пов’язаний з утриманням під вартою та проведення судових слухань у закритому режимі, а також відмова допустити українського консула до участі в судовому засіданні підтверджують упередженість російських судових органів під час розгляду справи щодо Романа Сущенка та її політичну вмотивованість», – сказано в коментарі.

МЗС зазначає, що психологічний тиск російських судів на Сущенка і політична доцільність у справі переконливо свідчать про її сфабрикований замовний характер.

«Міністерство закордонних справ України вимагає від російської влади негайно припинити розправу над громадянином України Романом Сущенком, звільнити його як безпідставно затриманого і забезпечити повернення в Україну», – заявляє МЗС.

Нагадаємо, сьогодні російський суд відхилив скаргу на продовження арешту Сущенка. Крім того, суд відмовив у наданні статусу захисника Сущенка консулу України в Москві Геннадію Брескаленку.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: