МЗС України заявило про порушення прав людини в окупованому Криму

МЗС України заявило про порушення прав людини в окупованому Криму

У міністерстві кажуть, що Україна і надалі буде докладати всіх зусиль для повної деокупації Криму

Міністерство закордонних справ України заявило про численні факти репресій проти громадян України за національною ознакою, етнічно і політично мотивовані переслідування з боку державних органів РФ. Про це йдеться в заяві МЗС до Міжнародного дня корінних народів світу.

«Вкотре звертаємо увагу на систематичні порушення Російською Федерацією прав людини на тимчасово окупованій території РФ Автономної Республіки Крим і Севастополя (Україна), де міжнародними спостерігачами, зокрема Моніторинговою місією ООН з прав людини в Україні, фіксуються численні факти репресій проти громадян України за національною ознакою, етнічно і політично мотивовані переслідування з боку державних органів Російської Федерації», - заявили в МЗС.

У МЗС додали, що Україна і надалі буде докладати всіх зусиль для повної деокупації території Криму, відновлення свого суверенітету та територіальної цілісності і прав людини всіх народів та національних меншин, які проживають на її території.

«Всі винні в тимчасовій окупації Криму, а також системних і масштабних порушеннях прав людини на цій території будуть притягнуті до відповідальності» - заявили в МЗС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: