МЗС висловило протест через приліт Медведєва до окупованого Криму

МЗС висловило протест через приліт Медведєва до окупованого Криму
Медведєв в окупованому Криму  

МЗС заявляє, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку з черговим неузгодженим з Україною візитом російської делегації на чолі з Прем’єр-міністром Російської Федерації Дмитром Медведєвим на тимчасово окуповану Російською Федерацією територію України – Автономну Республіку Крим, передає прес-служба МЗС.

«Російському зовнішньополітичному відомству надіслано відповідну ноту протесту», - заявили у МЗС.

«Міністерство закордонних справ України неодноразово наголошувало на неприпустимості неузгоджених з Україною перебувань російських посадових осіб на суверенній території нашої держави у її міжнародно визнаних кордонах, яка включає Автономну Республіку Крим та м.Севастополь», - йдеться у повідомленні.

У МЗС наголосили, що українська сторона розцінює згаданий візит та інші так звані «поїздки» російських посадовців до тимчасово окупованого Криму «грубим порушенням державного суверенітету і територіальної цілісності України, цинічним і демонстративним нехтуванням російською стороною загальновизнаними нормами міжнародного права».

МЗС заявляє, що вся відповідальність за ці та інші порушення покладається на Російську Федерацію як державу-окупанта відповідно до норм міжнародного права, її посадових осіб, а також незаконні т.зв. «органи кримської влади» та їх представників, які ухвалюють незаконні рішення та вчиняють протиправні дії.

Як повідомляв «Главком», прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв 4 серпня прибув в Феодосію на нараду щодо стану та перспектив розвитку промисловості окупованого півострову і Севастополя.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: