На «антикапіталістичних» протестах у Парижі затримали більше 100 осіб

На «антикапіталістичних» протестах у Парижі затримали більше 100 осіб
Поліція Франції
Фото: ТВ Центр

Після оголошення результатів виборів у столиці Франції відбулися «антикапіталістичні» акції протесту

Після оголошення результатів виборів у Франції в Парижі відбулись «антикапіталістичні» акції протесту, під час яких правоохоронці затримали 141 людину. Про це повідомляє AFP із посиланням на джерело в поліції.

«Дев'ять людей помістили під варту за перешкоджання руху та участь у незаконному зібранні, а також за насильство щодо працівників силових відомств і псування майна. Протестувальники розбили вікна школи і кількох автомобілів, у тому числі поліцейську машину», – йдеться в повідомленні.

Під час акцій протесту відбулися сутички з поліцією. Протестувальники були одягнені переважно в чорне, із закритими обличчями. Вони вигукували: «Всі ненавидять поліцію» і кидали снаряди в правоохоронців. Поліція у відповідь застосувала сльозогінний газ.

Як повідомляв «Главком», у Парижі під час акцій протесту після перемоги на президентських виборах Еммануеля Макрона було затримано російську журналістку.

Нагадаємо, Еммануель Макрон переміг у другому турі президентських виборів у Франції, набравши 66,06% голосів.

Представниця «Національного фронту» Ле Пен вже визнала поразку на виборах.

Президент України Петро Порошенко привітав Макрона з перемогою та висловив сподівання на співпрацю з Францією та активізацію «нормандського формату».

Перший тур президентських виборів у Франції відбувся 23 квітня, за його підсумками найкращим із 24,01% голосів став Еммануель Макрон, Ле Пен фінішувала слідом – 21,3%.

Читайте також: «Про що говорив Макрон у першому зверненні до французів: повний текст промови»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: