На Балі евакуювали 35 тисяч людей через загрозу виверження вулкана

На Балі евакуювали 35 тисяч людей через загрозу виверження вулкана
Вулкан Агунг на острові Балі

За словами індонезійського міністра, жителі небезпечного району Балі «повинні готуватися до гіршого»

Понад 35 тисяч людей були евакуйовані з індонезійського туристичного острова Балі через загрозу виверження вулкана Агунг.

Про це повідомляє ABC News.

Наголошується, що також в країні був введений найвищий рівень небезпеки вулканічного виверження. Крім цього, місцева влада закликала жителів покинути район в радіусі 9-12 км від вулкана. За словами індонезійського міністра Лухута Бинсара Панджайтана, жителі цього району «повинні готуватися до гіршого».

Як повідомив представник Національного управління з ліквідації наслідків стихійних лих Індонезії Сутопо Пурво Нугрохо, у центри евакуації були доставлені 14 тонн гуманітарної допомоги.

Також офіційні особи заявили, що немає ніякої небезпеки для людей в інших регіонах Балі. Крім цього, повідомляється, що останній раз виверження Агунга відбулося в 1964 році, в результаті чого загинули 1100 чоловік, а ще десятки тисяч людей залишилися без житла.

Нагадаємо, після сильного землетрусу в Мексиці в ніч на 20 вересня відбулося виверження вулкана Попокатепетль, який розташований неподалік від Мехіко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: