На Черкащині ще три парафії перейшли до Православної церкви України

На Черкащині ще три парафії перейшли до Православної церкви України

Три церкви з Монастирищенського району залишають Московський патріархат

Відразу три парафії Московської церкви у Монастирищенському районі Черкаської області перейшли до Православної церкви України. Йдеться про громади у селах Халаїдове, Терлиця та Тарнава.

«Можете нас привітати, – каже телефоном священик Микола Богуславський. – Ми вже у Православній церкві України. Збори церковних громад відбулися в усіх 3 селах. Більшість вірян висловилися за перехід до Української церкви. Невелике протистояння відбулося у селі Халаїдове, де проти переходу виступило 9 осіб. Це переважно люди, які проживають у Києві, там ходять до церкви, але приписані у Халаїдовому. Ще кілька людей хоч і жили у нашому селі, але храми відвідували в інших селах. На зборах також виступали секретар Уманської єпархії церкви Московського патріархату Вадим Паєвський і благочинний УПЦ МП у районі Дмитро Любківський. Громада вислухала їхні аргументи, але переважною більшістю у понад 100 голосів проголосувала за перехід до Православної церкви України. У Терлиці й Тарнаві протистоянь не було».

Священик Микола Богуславський ще 2012-го перевів богослужіння на українську мову.

«Ми вже 6 років використовували у богослужіннях українську та церковнослов'янську мови, – розповідає. – Це спочатку теж не всім подобалося, але згодом люди звикли».

Панотець ще не писав заяви на перехід до Української церкви.

«Думаю, десь посеред тижня приїду до Черкас і напишу заяви на перехід. Вихідними мушу бути в селах, аби вести службу Божу».

Раніше повідомлялося, що перша парафія Дніпропетровщини - Свято-Покровський храм с. Рубанівське Васильківського району - приєдналась до Української церкви.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: