На Дніпропетровщині порахували, скільки свиней загинуло через африканську чуму

На Дніпропетровщині порахували, скільки свиней загинуло через африканську чуму
Через африканську чуму на Дніпропетровщині постраждало не менше 500 свиней

На території області зафіксували три осередки спалаху африканської чуми свиней

У Дніпропетровській області через африканську чуму (АЧС) знищили близько 500 свиней. Про це повідомляє місцеве видання «Мост-Днепр».

За словами начальника ГУ Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і захисту споживачів у Дніпропетровській області Андрія Кондратьєва, в Дніпропетровській області зареєстровано три осередки спалаху АЧС.

«Перший випадок було зафіксовано в Криворізькому районі. Там у приватному господарстві утримувалося 456 голів свиней. Тварин було одразу ж знищено. Було введено карантинні заходи, в зону дії яких потрапив практично весь Кривий Ріг. Згідно із законодавством, на міських ринках заборонено реалізовувати продукцію тваринництва. Карантин встановлено на 40 днів», – повідомив Кондратьєв.

Другий випадок зареєстрували в селі Веселе Синельниківського району. Там постраждало 15 голів свиней.

Третій випадок зареєстровано минулого тижня в Нікополі, в приватному домогосподарстві. Там теж було знищено 15 голів свиней. Одразу ж було введено карантинні заходи. «7 лютого правила карантину було дещо змінено. На ринках дозволили продавати рибу, мед, молочні продукти», – зазначив Кондратьєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Нікополі оголосили карантин через чуму свиней. У місті через карантин «вимерли» всі ринки. Це призвело до бунту місцевих підприємців.

На Дніпропетровщині поліція встановила карантинні кордони через епідемію АЧС в інших районах. У Кривому Розі також ввели заборону на продаж свинини. У Нікополі після бунту підприємців дозволили торгувати на ринках яйцями і молоком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: