На Дніпропетровщині від удару струму загинув фермер

На Дніпропетровщині від удару струму загинув фермер

Фермер вирішив самостійно розібратися з фазою, що відключилася, і отримав розряд високої напруги

На Дніпропетровщині в Царичанському районі стався смертельний випадок. При спробі відновити електропостачання ферми від трансформаторної підстанції був смертельно травмований власник фермерського господарства.

Про це повідомили в ДТЕК «Дніпрообленерго».

Трагедія сталася в селі Новопідкряж. Фермер вирішив самостійно, не ставлячи до відома енергопостачальника, розібратися з фазою, що відключилася, і отримав розряд високої напруги.

За словами сина загиблого 60-річного фермера, на фермі пропала одна фаза. Потерпілий спробував з’ясувати причину, проникнувши в РУ-10кВ без відома енергопостачальної організації, при цьому наблизився на неприпустиму відстань до струмоведучих частин і був уражений електричним струмом.

У зв’язку з інцидентом ДТЕК «Дніпрообленерго» просить дотримуватися правил електробезпеки і не піддавати своє життя на невиправданий ризик.

«Не ризикуйте життям і не наближайтеся до об’єктів, які несуть смертельну небезпеку. Це призводить до трагічних наслідків. Віддайте цей ризик в руки енергетиків, які кваліфіковані у поводженні з електрикою і усунуть будь-яку проблему без загрози життя», – підкреслив директор з охорони праці підприємств дистрибуції ДТЕК Енерго Олексій Носов. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: