На Донбасі постійно перебувають 5-6 тис. російських військових - експерт

На Донбасі постійно перебувають 5-6 тис. російських військових - експерт
Російські війська на Донбасі

Донбас перетворився на полігон для бойової підготовки регулярної армії РФ

Загальна чисельність російських військовослужбовців, які діють на окупованих територіях Донбасу, на сьогодні складає 5-6 тисяч осіб. Про це у своїй статті для DT.UA пише журналіст та військовий експерт Юрій Бутусов.

Автор вказує, що Донбас перетворився на полігон для бойової підготовки регулярної армії РФ, а фактичне керівництво в терористичних військах здійснюють російські офіцери.

«Сюди на ротаційній основі перекидають її підрозділи. Система управління, розвідки, артилерія, РЕБ, логістика — усім цим займаються російські військові. 1-й і 2-й армійські корпуси окупаційних військ на рівні від штабу батальйону до командування корпусів укомплектовані російськими офіцерами в статусі «радників», які мають насправді повноваження реальних командирів», – йдеться в статті.

Бутусов також зазначає, що на Донбас регулярно направляються мотострілкові й танкові підрозділи для виконання навчально-бойових завдань, включаючи пряму участь у бойових діях.

«Номінально призначені на командні пости місцеві сепари виконують, у найкращому разі, функції учнів у «радників», або є просто «головами, які розмовляють» для пропаганди. У всіх бойових підрозділах стрижнем бойових груп є російські найманці. Загальна чисельність російських військовослужбовців у Донбасі постійно становить приблизно 5—6 тисяч осіб», – підсумовує журналіст.

За даними голови СБУ Василя Грицака, у вересні 2016 року на окупованій Росією території Донецької і Луганської областей перебувало від 4 до 6 тисяч кадрових військовослужбовців Збройних сил Російської Федерації.

Як заявляв міністр оборони України Степан Полторак, утримання та матеріально-технічне забезпечення бойовиків на Донбасі у повному обсязі здійснюється за рахунок Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: