На Донбасі відремонтували ділянку водоводу «Горлівка-Торецьк»

На Донбасі відремонтували ділянку водоводу «Горлівка-Торецьк»

Відновлення сталого водопостачання дозволить майже 35 тисячам мешканців Торецька забути про жорсткий графік подачі води

Фото: Громадське

Водовід було пошкоджено у лютому 2017 року

Спільним центром контролю та координації разом з ОБСЕ було скоординовано та проведено ремонт ділянки водоводу діаметром 900 мм «Горлівка-Торецьк» поблизу шахти імені Гагаріна.

Як повідомляє прес-центр штабу АТО, пошкоджена ще у лютому 2017 року, внаслідок активних бойових дій, ділянка водоводу перетинає лінію розмежування. З неї на землю щоденно витікало від 14 до 15 тисяч метрів кубічних питної води. Більша її частина затоплювала підвальні приміщення жителів приватного сектора селища Південне (колишнє Ленінське).

Також вода потрапляла в підземні виробки непрацюючої шахти імені Гагаріна, виштовхуючи на поверхню вибухонебезпечний метан, який також потрапляв в підвали житлових будинків жителів селища

До проведення аварійно-відновлювальних робіт залучалися ремонтні бригади Часовоярського районного виробничого управління комунального підприємства «Компанії «Вода Донбасу». 

«Безпечність проведення робіт забезпечували спеціалісти ДСНС України, представники підрозділів цивільно-військового співробітництва, а також патрулі СММ ОБСЕ та Міжнародного комітету Червоного Хреста», - йдеться у повідомленні.

Впродовж 22-24 серпня ремонтні бригади знайшли шість аварійних ділянок, на яких відкопали на поверхню трубу та провели необхідні зварювальні роботи. 

«Відновлення сталого водопостачання дозволить майже 35 тисячам мешканців Торецька та селищ в «сірій зоні» забути про жорсткий графік водопостачання (дві години на добу), який було запроваджено протягом останніх декількох місяців, підвищить спроможності міста якісніше підготуватися до осінньо-зимового періоду, а промисловим підприємствам Торецьку та району провернутися до звичного режиму роботи», - резюмували у штабі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: